Спирулината е изключително богата на гама-линоленова киселина, която се съдържа

...
Спирулината е изключително богата на гама-линоленова киселина, която се съдържа
Коментари Харесай

Спирулината – наистина ли е полезна?

Спирулината е извънредно богата на гама-линоленова киселина, която се съдържа в майчиното мляко и по тази причина е наричана „ майчиното мляко на Земята “.

Спирулината е извънредно богата на гама-линоленова киселина, която се съдържа в майчиното мляко и по тази причина е наричана „ майчиното мляко на Земята “. Отличен източник на белтъчини (около 70%), на витамините А, В1, В2, В6, Е и К, минералите желязо, магнезий, калций, фосфор, йод, селен, манган и цинк , полизахариди, антиоксиданти, нуклеинови киселини, хлорофил, соли и други жизненоважни хранителни субстанции.

Спирулината е един от най-богатите естествени източници на антиоксиданти , съдържа 25 пъти повече провитамин А от суровите моркови, 50 пъти повече органично желязо от суровия спанак, 3 пъти повече витамин Е от суровия пшеничен зародиш и 3 пъти повече протеини от аленото месо, рибата и пилето .
Спирулината има натурален сладостен усет, който се дължи на комплексната захар - рамноза, която доста елементарно се преразпределя и понижава равнището на инсулина.
Хранителният състав от протеини и потребни аминокиселини на спирулината не е под подозрение, само че нито едно научно проучване не потвърждава лечебните й свойства.

Всъщност спирулината се предлага в разнообразни форми, като огромна част от тях претърпяват солидна преправка. В някои образци, оценени от английски експерти, са открити следи от цианотоксини, олово, алуминий и арсен.

Все отново се счита, че потреблението в дребни количества не съставлява никаква заплаха за здравето.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР