Спират се временно проектите за строителство на трите многоетажни паркинга

...
Спират се временно проектите за строителство на трите многоетажни паркинга
Коментари Харесай

Спират временно строежа на многоетажен паркинг в центъра на Пловдив

Спират се краткотрайно плановете за строителство на трите многоетажни паркинга в Пловдив. Това заяви кмета на Пловдив Здравко Димитров. Заемът от 13 милиона лв. за построяването им на терена до Хуманитарната гимназия, в регион „ Тракия ", както и буферният паркинг на бул. „ Шести септември ", няма да бъде изтеглен.


Обществено разискване ще реши по какъв начин да бъде издигнат паркингът до Хуманитарната гимназия. Подписката за прекъсване на плана събрана от родители и живеещи в региона ще бъде взета под внимание:
Здравко Димитров - кмет на Пловдив: Нужда крещяща, потребност има от паркоместа нови, само че към този момент е спряно. То няма и подготвен план междудругото.
Според досегашния план улица „ 4-ти януари " трябваше да се употребява за излаз на колите от бъдещия паркинг, а оградата на гимназията трябваше да се реалокира.
Елена Филипова - родител: Ние сме удовлетворени, че се резервира оградата, която е монумент на културата от национално значение. Това че цялата зона ще се трансформира в пешеходна, което е извънредно значимо за децата ни като сигурност.
Замразява се строителството на многоетажен паркинг и в жилищен регион „ Тракия ", защото съгласно новия кмет на Пловдив построяването му сега не е оправдано. Проектът за многоетажен паркинг на улица „ Любен Каравелов " върху постройката на ДКЦ 6 също е под въпрос, защото има 400 паркоместа в близкия търговски център.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР