„Спецструктурите работят вече повече от 10 години и направиха много

...
„Спецструктурите работят вече повече от 10 години и направиха много
Коментари Харесай

Иван Гешев: Има 800 досъдебни дела в спецсъда, очаква се амнистия за голяма част от тях

„ Спецструктурите работят към този момент повече от 10 години и направиха доста за България и жителите във връзка с битката с проведената престъпност, закононарушенията срещу републиката и битката с корупцията по високите етажи. Това не са празни думи, а справедлива статистика, с която всеки може да се запознае”. Това съобщи на брифинг основният прокурор Иван Гешев.

Той разяснява, че тези триумфи са реализирани „ макар морално остарелия кодекс и макар съпротивата на доста институции”.

„ Благодарение на тези структури беше прекратено наблюдението на България по Механизма за съдействие и оценка по направление проведена престъпност”, сподели Гешев.

„ Тези структури бяха закрити, тъй като тормозиха хора с огромен финансов запас и вероятно лица от публичния живот, няма да кажа политици. Никой не очакваше, че ще са толкоз ефективни”, съобщи Гешев.

" Последиците няма да се дължат на българската прокуратура и на правосъдната система. Ще бъдат за сметка на тези, които направиха закриването - българските политици. Предвиждам, че ще има прошка за огромна част от тези към 800 досъдебни производства, които още не са завършили ", сподели още Гешев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР