Спецсъдът остави в ареста трима от задържаните при акцията в

...
Спецсъдът остави в ареста трима от задържаните при акцията в
Коментари Харесай

Оставиха в ареста трима от задържаните при спецакцията в Казанлък

Спецсъдът остави в ареста трима от арестуваните при акцията в Казанлък, съобщи БГНЕС.

Припомняме, преди дни спецслужбите организираха акция в Казанлък и покрайнините на града против незаконно предпазване и търговия с оръжие. Тогава бяха арестувани шестима души. По-късно се оказа, че един от тях е чиновник на оръжейния цех " Арсенал ".

На брифинг от полицията оповестиха, че няма данни групата да е изнасяла оръжия отвън страната или да е била съпричастна към терористична организация. Някои от членовете й са престъпно проявени, а по време на обиските в домовете им са открити елементи за сглобяване на автомати и карабини, муниции, разсад за марихуана, както и нелегално убита кафява мечка.

Днес съдът почете настояването на прокуратурата за налагане на най-строгата мярка и остави арестуваните Петър Гидиклийски, Ерол Алендаров и Красимир Стефанов за непрекъснато в ареста.

Според държавното обвиняване съществува заплаха те да се укрият или да извършат друго закононарушение.

Спрямо обвинения Горо Чаушев съдът наложи мярка " парична гаранция " в размер на 3 000 лв., а останалите двама арестувани - Назъм Неби и Николай Убчев, остави без мярка за неотклонение.

Ако днешното решение на съда бъде обжалвано, Апелативният углавен съд ще преразгледа ограниченията на свое съвещание, планувано за 9 април.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР