Спецпрокуратурата задържа кмета на Божурище Георги Димов и двама общинари

...
Спецпрокуратурата задържа кмета на Божурище Георги Димов и двама общинари
Коментари Харесай

Акция в Божурище и кмет с белезници

Спецпрокуратурата задържа кмета на Божурище Георги Димов и двама общинари поради съмнения, че с имотни покупко-продажби са ощетили локалната хазна.

Снимка: bTV

Вместо с естествен работен ден община Божурище осъмна с полиция. Разследван за продажба на 80 декара 4 общински парцела на занижени цени е кметът Георги Димов.

Снимка: bTV

„ Купувачите са търговски сдружения, за едното все още е ясно, че бащата на кмета в един миг е бил прокурист на сдружението, за тези сдружения се ревизира информацията, че имат избрани връзки с локалната администрация”, съобщи Иван Гешев – зам.-главен прокурор.

Кметът е разследван и за документни закононарушения.

„ Според сътрудниците манипулирани търгове са продадени на цена от 150/160 хиляди. С какъв брой е ощетена общината – ще излезе към 8 млн лв., продадени са за 160 хиляди лв., може да си прецените”, сподели още Гешев.
Снимка: bTV

Близо 6 часа след началото на профилираната акция кметът на община Божурище напусна работното си място, с белезници.
Кметът на Божурище разследван за имотни покупко-продажби, ощетили общината с милиони Бащата на Георги Димов и следовател от Националната следствена работа са забъркани в манипулирани търгове, настояват от прокуратурата
„ Вярвам напълно на страната и на всяка една институция, която прави проверката”, съобщи кметът на Божурище Георги Димов.

Снимка: bTV

На въпрос дали това е провалило акцията му за есента Димов отговори, че се надява когато следствените органи си свършат работата, всичко това да се окаже едно ненужно деяние.

Задържани за 24 часа са още заместник-кметът на Божурище Габриела Дончева и деловодител.

Снимка: bTV
Преди 10 дни административният съд на София област е отхвърлил три от жалбите по сигналите против покупко-продажбите, тъй като са неоснователни. Решението за покупко-продажбите е взето с гласоподаване на Общинския съвет с 9 гласа " за ".
Кметът на Божурище 4 месеца преди ареста си: Четирите парцела са тресавище, в тях не може да се строи Георги Димов още тогава е нарекъл целия сюжет "фалшива вест "
Още в края на януари задържаният през днешния ден кмет на Божурище Георги Димов е коментирал случая с 80 дка земеделска земя, продадени на търг при подозрения за корист. Във „ Фейсбук” той назовава изказванията „ подправени новини” и демонстрира голям брой документи, свързани с четирите парцела.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР