Спецпрокуратурата на Албания получи имунитета на Сали Бериша.Бившият премиер на

...
Спецпрокуратурата на Албания получи имунитета на Сали Бериша.Бившият премиер на
Коментари Харесай

Разрешиха снемането на имунитета на бившия премиер на Албания

Спецпрокуратурата на Албания получи имунитета на Сали Бериша.

Бившият министър председател на Албания е обвинен за корупция

Разрешиха снемането на имунитета на някогашния министър председател на Албания Сали Бериша. Решението беше гласувано от мандатния съвет по искане на Специалната прокуратура на Албания (SPAK).

Всички шестима членове на комисията - петима от Социалистическата партия и един от Демократическата партия, гласоподаваха в поддръжка на свалянето на имунитета му, предава 

БГНЕС.

Депутатката Клотилда Бушка, ще изготви проектодоклада до 20 декември. След това той ще бъде предаден на Народното събрание като първа точка от дневния ред на сесията на 21 декември 2023 г. 

По време на разискванията прокурор Арбен Краджа изрично отхвърли следствието и настояването за арест на депутата да имат политически претекст. Бериша е обвинен в " корупция и корист със служебно състояние ", свързани с процеса на приватизация в столицата Тирана, за което неговият шурей е упрекнат в корупция и пране на пари.

Според следствието Бериша, в качеството си на министър-председател, е одобрил решения, в които брачният партньор на щерка му, Джамарбер Малтези, е бил директен бенефициент.

Лидерът на Демократическата партия съобщи, че обвиняванията против него и шурей му Джамарбери Малтези по отношение на приватизацията на някогашния комплекс " Партизани " са " безусловно неоснователни ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР