Специално за auto-press.net от Томас Рьонберг, Global Press, Берлин Френската

...
Специално за auto-press.net от Томас Рьонберг, Global Press, Берлин Френската
Коментари Харесай

Колата като моден аксесоар? Свежа като DS 3 E-Tense

Специално за auto-press.net от Томас Рьонберг, Global Press, Берлин

Френската първокласна марка DS на Stellantis ревизира единствения си напълно електрически модел DS 3 като изостри дизайна му. Имах опция да направя няколко тестови обиколки в Берлин с напълно електрическата версия на фокусирания върху комфорта стилен SUV.

Марката DS, която беше направена самостоятелна през 2015 година, към този момент се счита за задоволително добре известна, с цел да се избегне всевъзможен риск от комплициране сред DS 3 и по-малкия Citroen C3. Фактът, че DS 3 не е елементарен дребен автомобил от класа Polo, а кросовър, е документиран с присъщи за жанра акценти като черните калници.

Дизайнът е остър за новата моделна година. Преди всичко доста това е по-ъгловата предница с новите LED дневни светлини и LED фарове - адаптивните матрични светлини костват 1200 или 1350 евро в допълнение, според от версията на оборудването. Отзад надписът „ DS Automobiles “ към този момент е ситуиран по цялата широчина сред новопроектираните задни светлини на черен непрозрачен декор.

Представянето на новия модел към този момент сподели накъде се цели DS с DS 3 - новият модел не означи премиерата си на автомобилно ревю, а на седмицата на модата в Париж. Като цяло дизайнът и парижкият изискан са значими за всички коли с марка DS, само че от време на време въпреки всичко е по-важна и оптималната функционалност. Това излиза наяве в интериора на DS 3 - единствено изпод има твърда пластмаса, материалите в горната част наподобяват висококачествени, всичко се усеща добре и е деликатно приключено с прецизни прилягания и красиви декоративни шевове.

Различни бутони са закачливо групирани в пет ромбовидни рамки в центъра на арматурното табло към също ромбовидните вентилационни отвори, някои от тях имат директна функционалност, някои изскачат с нови менюта на 10,3-инчовия екран на новата информационно-развлекателна система IRIS, наследена от DS 4. Превключвателите на електрическите стъкла са скрити в блестящи сребристи вдлъбнатини до селектора на скоростите, регулирането на огледалото за назад виждане и ръководството на " подправения " head-up екран, който работи с дребен пластмасов помощен диск, са зад кормилото.

В взаимозависимост от линията на съоръжение има пет разнообразни материала за тапицерията на седалките и девет разнообразни алуминиеви джанти от 17 и 18 инча, от които да избирате. Цветовата палитра също е разширена - към предходните три нюанса на сивото е прибавен четвърти, наименуван копринено сиво и в случай че ви харесва нещо по-цветно, можете да вземете DS 3 в мощно транспарантно алено ( " Diva Red " ).

По принцип DS 3, сходно на малко по-големите си братя от групата Opel Mokka и Peugeot 2008, към момента се предлага с бензинов мотор (100 и 130 к.с.), дизел (130 к.с.) и като единствен модел DS с електрическо задвижване. Мощноста на електрическия DS 3 E-Tense е увеличена до 156 к.с. и в този момент с фейслифта, той се предлага единствено в трите най-високи от петте равнища на съоръжение. Поради това постоянно има 18-цолови джанти, затъмнени задни стъкла, достъп и пускане без ключ - когато се приближите до колата, вратите се отключват, вдлъбнатите дръжки на вратите се изваждат. И това прави усещане!

Веднага се настанявате комфортно в DS 3 - седалката на лидера е електрически регулируема в топ версията Opera (от 51590 евро), само че седалката на пасажера не е. Отзад, компактният авто формат е изключително видим в региона на коленете – натиска гиа малко, когато начело седят високи хора. Въпреки това усещането за комфорта за автомобилния клас на модела е чудесно. DS 3 се движи доста безшумно и външният звук не прониква доста вътре. А окачването закръгля неравностите от всевъзможен тип по метод, оставяйки нежно за пасажерите.

Благодарение на прецизното ръководство и компактните размери, DS 3 е прелестно комфортен и елементарен за работа - да вземем за пример в града режимът на шофиране Eco с понижена мощ оставя задоволително пъргавост, с цел да потегли бързо на светофара. В теста не останах изцяло удовлетворен от обзорноста - когато се гледа през рамо, дизайнерската извивка на линията на прозореца, известна като перка на акула, е малсо досадна при паркиране поради високата задница.

С новия, по-мощен електродвигател - както в другите електрически транспортни средства на Stellantis, има и по-яка батерия. Благодарение на по-високата й енергийна компактност, в този момент можете да съхранявате 51 кВтч чиста електрическа енергия. Те стигат за 395-405 км пробег в комбинирания цикъл WLTP. За презареждане от 10 до 80 % на DC бързо зарядно устройство, DS показва 30 минути с оптимален потенциал на зареждане от 100 кВт. Вграденото зарядно устройство ръководи зареждането в стенната кутия или AC зарядната станция с най-много 11 кВт, като цялостното зареждане до 100 % лишава пет часа и половина.

Всичко е положително в този модел и няма сериозна причина за рецензия с изключение на една - посочените цени започващи от 45 540 евро. Това е с 10 000 евро повече от механически съпоставимите Opel Mokka-e или Peugeot e-2008. Но ето го още веднъж нещото със специфичния усет - няма да намерите висша мода в Bonprix или H&M.

Технически данни DS 3 E-Tense:
Врати/места: 5/5
Обем на багажника: 350 - 1050 литра
Полезен товар / товар на ремарке 458 кг / 0 кг
Задвижване: предно
Мощност: 115 кВт/156 к.с
Въртящ миг: 260 Нм
Ускорение 0-100 км/ч: 9,1 секунди
Максимална скорост: 150 км/ч
Консумация (WLTP): 15,3 кВтч/100 км
Пробег (WLTP): 310 км (48 кВтч), 420 км (63 кВтч), 400 km (GT)
Капацитет на батерията (бруто): 54 кВтч
Зарядна мощ: max 100 кВт DC; до 11 кВт AC
Цени: 45 540 евро (Performance Line +) / 45 740 евро (Rivoli) / 51 590 евро (Opera)
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР