Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Subaru BRZ – една забавна машина за каране в зимата!

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

Когато Toyota показа GR86 за немския пазар, доста почитатели се чудеха дали моделът-сестра на Subaru също ще откри своя път към европейския пазар. Японците изчакаха известно време и по-късно хвърлиха бомбата - да, новият BRZ идва и в Германия!

BRZ наподобява като последния динозавър в наши дни - без турбокомпресор, съвсем никакви асистиращи системи, без навигационна система, 6-степенна механична скоростна кутия, 2+2 седалки със задвижване на задните колела и четирицилиндров боксер мотор, който е повишен до 2,4 литра работен размер. И това е хубаво нещо! Когато първият BRZ пристигна на немския пазар през 2012 година, незабавно се видякаква занимателна машина за шофиране може да бъде този автомобил.

Той имаше единствено един дребен минус - моторът. Трябваше да се кара остарелия BRZ на доста високи обороти, с цел да имате подобаващ достъп до мощността - някъде сред 3000 и 6000 оборота имаше забележима загуба на въртящ миг, което правеше остарелия BRZ да наподобява малко ленив на моменти. Добрите вести през днешния ден - новият мотор на процедура към този момент не е обиден от този проблем; увеличението на работния размер от 2,0 на 2,4 литра оказа помощ, а оптималният въртящ миг се усили от 205 на 250 Нм.

Мощността е покачена от 147 кВт/200 к.с. до 172 кВт/234 к.с. Ускорява се от 0 до 100 км/ч за 6,3 секунди, само че BRZ не е страшилище с оптималната си скорост от 226 км/ч. Всичко това на пръв взор леко стряска в наши дни, само че единствено до момента в който не се пуснете с BRZ по лъкатушен селски път. В своя ценови диапазон той е безспорният крал в тази дисциплинираност, с помощта на личното си тегло от единствено 1260 кг, задвижването на задните колела, в това число диференциал Torsen, спортното окачване, което работи доста добре, ултрадиректното кормилно ръководство и отчетливото ръчно превключване на скоростите. Всичко това е чисто наслаждение от шофирането.

За да не отвлича вниманието от най-важното, информационно-развлекателната система е умишлено опростена. Проста навигация в менюто, без непотребни неща като навигационна система, която ще остарее след три години. Разполагаме с радио с опция за DAB, камера за заден ход и опция за свързване на мобилния ни телефон посредством кабел посредством Android Auto или Apple CarPlay. Това трансформира екрана на екрана в една от най-модерните навигационни и информационно-развлекателни системи, в това число поточно предаване на музика. По предписание нито един производител не може да се оправи с технологията на актуалните смарт телефони и в случай че тя остарее, несъмнено, можете да свържете чисто новия си смарт телефон още веднъж.

Какво знаете, когато купувате спортно купе с 2+2 места - пространството е в дефицит. Задната „ седалка “ е комфортна за деца или хора с растеж до 1,60 метра, а багажникът е с оптимален потенциал от 237 литра. Що се отнася до другото пространство за предпазване, откриваме поставки за чаши в централния тунел, по една във всяка от двете порти и междинна жабка. Ако сгънете задната седалка, размерът се усилва доста и даже можете да поставите четири цялостни колела в BRZ с малко ловкост, което несъмнено е задоволително за вашето дълготрайно седмично извършване на покупки.

Седалките на лидера и пасажера са доста по-важни. Спортните седалки от кожа/ултравелур оферират страхотна странична опора и са комфортни даже при по-дълги пътувания. През зимата ще се радвате на отоплението на седалките, което може да се контролира сред " Изключено ", " Ниско " и " Високо " благодарение на комутатор. Понякога простите решения са най-хубавите. Звуковата система в колата е наред, звукът от изгорелите газове е даден единствено като 75 децибела в регистрационния документ на транспортното средство, само че към този момент има разнообразни други възможности от пазара на аксесоари и тунинг за възстановяване на това. За благополучие специфичният високоговорител, който възпроизвежда подправен тон на мотора в интериора, също бързо се изключва.

Subaru BRZ стартира в Германия от 38 990 евро с 5-годишна гаранция (до 160 000 км), различно можете да го поръчате и с автоматизирана скоростна кутия. Това значи, че към момента е в границите на наличния диапазон. Mazda MX5 с еквивалентно съоръжение е на сходна цена, само че има осезаемо по-малко мощ (-50 к.с.) и всичко, което идва след нея, коства два пъти повече от BRZ.

Сбогуваме се с BRZ и със смях, и с рев. Смеем се, тъй като това е едно от последните транспортни средства, в които можете да изпитате нефилтрирано развлечение от шофирането и в действителност му се насладихме, плачем, тъй като евентуално ще бъде последното от този тип.

Технически данни Subaru BRZ 2023:
Дължина / широчина / височина: 4,265 / 1,775 / 1,310 метра
Двигател: четирицилиндров боксер
Работен размер: 2,387куб.см
Мощност на системата: 172 кВт/234 HP
Максимален въртящ миг: 250 Нм
Скоростна кутия: 6-степенна механична
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 6,3 секунди
Максимална скорост: 226 км/ч
Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 8,8 литра/100 км Емисии на C02: 200 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР