Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global Press, Балоко /

...
Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global Press, Балоко /
Коментари Харесай

Електрическият Abarth 500e - върви и звучи като истински Abarth

Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global Press, Балоко / Торино

Изцяло електрическият Abarth 500e е първият електромобил от автомобилния тунинг на Fiat Group, който съчетава обичайното показване на марката на Skorpion с новаторска електромобилност като " върви и звучи - като Abarth ", тъй като функционалността за генериране на тон може да възпроизведе при предпочитание именития Abarth тон.

Новият „ дребен “ към този момент се предлага в Италия посредством революционните магазини на Abarth Metaverse под мотото „ Повече Abarth от EVer “ – само че към този момент може да бъде поръчан и в Германия в четири разновидността. 500e и 500e Turismo се оферират като хечбек с две порти от 37 990 и 42 990 евро, а за кабрио версиите се дължат още 3000 евро.

По отношение на размерите напълно електрическият Abarth 500e се разграничава напълно малко от своите бензинови събратя, които са с дължина 3,66 метра, широчина 1,63 метра и височина 1,49 метра. Новата предна част е с два сантиметра по-дълга, междуосието е увеличено с два сантиметра до 2,32 метра, с шест сантиметра е увеличена ширината на следата до 1,48 метра, а ширината на каросерията е с пет сантиметра по-голяма.

Спортността се акцентира от първокласните седалки Alcantara с доста добра странична опора, принадлежности с два относително дребни екрана (7 и 10,2 инча) и комфортен волан с три спици с маркировка на 12 часа.

В съпоставяне с най-мощния електромотор на Fiat 500e, мощността на Abarth 500e е увеличена с 27 квт/37 к.с. до най-много 114 кВт/155 к.с., а въртящият миг е с 15 Нм повече до 235 Нм. Различният надзорен програмен продукт и увеличените предавателни цифри над 9,6 внасят спомагателен въртящ миг към предните колела - които поемат 57 % от тежестта на автомобила, което е повече от 1,4 тона.

Батерията с потенциал от 42,0 кВтч обезпечава нараснало напрежение до 260 Волта без компромис с издръжливостта и съхранението на сила, както и с усъвършенствана отбрана на контактните повърхности с висока продуктивност и усъвършенствано ориентиране на кабелния вързоп над 125 кВт мощ. За пробег от 265 километра по WLTP, той може да бъде изцяло зареден за четири часа благодарение на бордовото зарядно устройство с 11 кВт изменчив ток или за 35 минути с бързо зарядно устройство с 85 кВт прав ток до 80 %.

Въпреки че оптималната скорост от 155 км/ч е доста по-ниска от тази на Abarth 695 и спринтът от 0 до 100 км/ч също лишава малко повече време - 7,0 секунди, представянето при шофиране е явно по-добро първоначално и в долната част или в междинен скоростен диапазон. В града ускорението от 20 до 40 км/ч, а по извънградски пътища, да вземем за пример след остри завои, от 40 до 60 км/ч (за 1,5 секунди) е с една секунда по-кратко, в сравнение с при бензиновия аналог. Дори при свръхманеври на открит път (от 60 км/ч), 100 км/ч се доближават една секунда по-рано – токато при турбо бензиновият мотор скороста е 91 км/ч.

Наблюдателите и пасажерите могат да чуят звука, който предпазен от вода и тиня субуфер създава откъм гърба от покой при непосредствено свързване към входовете посредством педала на газта. Честотите на тези шумове (възприемани от някои като " музика " ) значително подхождат на тези, които Abarth 695 излъчва в съответната обстановка.

Неразбираемо е, за какво звукът може да се включва или изключва единствено " от съображения за сигурност ", когато автомобилът е имобилен и единствено с няколко щраквания в подменюто на цифровия инструментален панел - вместо просто натискане на бутон. Ако се приема телефонно позвъняване посредством системата за свободни ръце, радиото се заглушава, само че изкуственият звук от мотора остава.

Налични са три режима на шофиране - при Turismo, насочен към комфорта, мощността на мотора е понижена до 100 кВт/136 к.с., а въртящият миг до 220 Нм „ за дейно шофиране “. Функцията за задвижване с един педал разрешава прекъсване без допиране на спирачния педал, възобновяване на кинетичната сила и ускоряване от място до 100 км/ч лишава една секунда повече.

Режимът Scorpion Street предлага цялостната мощ, като в същото време максимизира регенеративното прекъсване и задвижването с един педал. Scorpion Track е за тези, които търсят най-хубава продуктивност. Кормилното ръководство е точно, шасито е хармонично настроено и цялостното държание при шофиране се възползва от по-ниския център на тежестта - заради тежката високоволтова батерия в долната част на тялото.

Особено след няколко бързи обиколки на тестовата писта Балоко, човек може да се съгласи с Карлос Антунес Таварес, основен изпълнителен шеф на Stellantis: „ Бързак и радушен, Abarth 500e се „ залепва “ към асфалта с помощта на светкавичния въртящ миг и уравновесена конфигурация, акуратен е в завои, съвършен в страничната динамичност и бърз на излаз от завоя, а и тежестта на батериите не се усеща зад кормилото. " Електрическият Abarth 500e в действителност е занимателен за шофиране...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР