Специално създадена фирма е внасяла мляко с лошо качество от

...
Специално създадена фирма е внасяла мляко с лошо качество от
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Новосъздадена фирма доставяла мляко с лошо качество от Унгария за Ел Би Булгарикум с авансово плащане

Специално основана компания е внасяла мляко с неприятно качество от Унгария за " Ел Би Булгарикум ". На компанията е плащано предплатено. Това съобщи министърът на стопанската система Никола Стоянов в ефира на БТВ в коментар по абсурда в сдружението. Изпълнителният шеф на държавната компания " Ел Би Булгарикум " Николай Маринов бе освободен през вчерашния ден.
В предаването " Лице в лице " министърът сподели, че до него са достигнали тревожни сигнали.

Досегашният снабдител, българска компания, е бил махнат, продължи той.
" Нямам подозрение за млякото от Унгария – знам че е било неприятно. Казаха ми, че на пет-шест дни губи свойствата си. Доставяно от компания, регистриана през декември. Фирмата маха досегашният снабдител и стартира с новорегистрираната компания, на която заплащат 100% предплатено. За това имам сигнали, както и за закупени на повишени цени коли. Имам отчет, че цените са били повишени с 20%, не е имало формален вносител или дилър. За тях са дадени над 800 000 лв. на фирма с най-малък оборот през годината ", уточни служебният министър.

Не съм уволнил директора на „ Ел Би Булгарикум “, нямам такова право, разясни при започване на диалога в студиото служебният министър на стопанската система Никола Стоянов. 

" За мен беше значимо да има състезания за всички сдружения. Такива са провеждани на всички места, а аз съм дал безспорна оперативна независимост, само че това не значи липса на надзор. За страдание още месец и малко откакто влезе новият Съвет на шефовете в " Ел Би Булгарикум ", се появиха публични сигнали за качеството на доставяното мляко от чужбина, от доста километри. След влизането на новия съвет, стартира да се внася мляко от унгарска компания, която е записана единствено няколко дни по-рано. А парите са се плащали предплатено ", уточни министърът на стопанската система.

Уволнението на шефа на " Ел Би Булгарикум " няма общо със свалянето на цените, сподели още Никола Стоянов.
Той разяснява и обвиняванията на уволнения Никола Маринов към него, че е му е оказвал напън да внася мляко от Унгария на повишени цени. " Глупости. Аз съм го виждал един единствен път в моя кабинет по негова самодейност ", сподели Стоянов. Той описа, че Маринов му споделил, че в действителност ръководителят на Съвета на шефовете в " Ел Би Булгарикум " му е оказвала напън. Стоянов съобщи, че е имало инспекции на сдружението, а в телефонно позвъняване Маринов го помолил те да не се случват. 
" Той тогава реши, че по различен метод ще се избавя и ще става медиен воин. Търсеше метод по какъв начин да се измъкне ", уточни Никола Стоянов.
 
 
22 Фев 2023281622 Фев 202316122 Фев 202325022 Фев 202316822 Фев 202377622 Фев 20231457КоментариЛицемер22 Фев 2023 18:15ч.
А дали това е истината господин Минъстар?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231137007 Фев 2023153920 Фев 2023311518 Фев 20231018
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР