Специално представяне на гостуваща украинска художничка в рамките на общинската

...
Специално представяне на гостуваща украинска художничка в рамките на общинската
Коментари Харесай

Микрокосмос пред кино Космос

Специално показване на гостуваща украинска художничка в границите на общинската резидентна стратегия CONTEXT AiR

Този петък, на 17 юни, представяме работата на Дария Пугачова, която идва в Пловдив в границите на общинската резидентна стратегия CONTEXT AiR 2022.

Заповядайте да се запознаете с художничката и да гледате нейния филм „ Микрокосмос “, който ще се прожектира пред постройката на бившето кино „ Космос “ на ул. Гладстон.

Програма на събитието:

17.30 – Среща и диалог с художничката в клуб „ Фарго “

19.00 – Прожекция на кино лентата „ Микрокосмос “ пред входа на бившето кино „ Космос “

Вход свободен

Работен език – британски

„ Микрокосмос “ (2021) е 40-минутен филм, сниман напълно в двора на пост-съветски квартал в Полтава (Украйна). Дворът на този квартал е във кино лентата един мини модел на Вселената. Преоблечена като астронавт художничката събира разнообразни детски мемоари и фантазии от жителите на квартала и алегорично ги изстрелва в космоса като част от неин пърформанс.

Дария Пугачова е художничка и активистка от Киев, Украйна. През 2013 – 2019 свири на барабани в женското трио Панивалкова. След като музикантките се разделят, Дария се потапя в полето на актуалното изкуство с нейни видеа и пърформанси. В нейните планове Дария употребява разнообразни практики за включване и присъединяване, с които да приобщи общностите, с които работи. Нейният артистичен метод е в наличието на актьора и директното взаимоотношение с публиката в общественото пространство.

На срещата в Пловдив художничката ще опише повече за изкуството си, за опита и усещанията си по време на престоя си в България и участията й в разнообразни събития в София, Велико Търново и Габрово.

Дария Пугачова взе участие в програмата CONTEXT AiR 2022 в Пловдив като ексклузивен резидент със съдействието на Община Пловдив и с помощта на финансовата поддръжка на фондация „ Зингер-Захариев “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР