Специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Матю Палмър защити

...
Специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Матю Палмър защити
Коментари Харесай

Матю Палмър хвали Гърция и критикува Турция

Специалният делегат на Съединени американски щати за Западните Балкани Матю Палмър отбрани правото на Гърция да обезпечи сухопътната си граница с Турция , като предизвести против дестабилизиращия резултат на „ подведените “ мигранти, които желаят да преминат в Европейски Съюз, заяви в. „ Катимерини “.

" Съединените щати намират актуалната обстановка за неустойчива, неприемлива ", сподели Палмър по време на посещаване в пристанището Александруполис в Гърция.

„ Безконтролното придвижване на хиляди хора, които са били подведени да имат вяра, че пътят към Европа е отворен, е фундаментално дестабилизиращо, то е неустойчиво. Това би трябвало да се промени “, сподели той. Палмър изрази оптимизъм, че скорошното съглашение за преустановяване на огъня сред Русия и Турция в региона на Идлиб в Сирия ще потисне част от напрежението .

Попитан дали Гърция би трябвало да наложи спомагателни ограничения за сигурност на границата си, Палмър сподели, „ ние поддържаме - както президентът направи даде ясно да се разбере - правото на Гърция да пази своите граници ".

„ Аз персонално съм впечатлен от професионализма на гръцките служби за сигурност по границата , от метода, по който са се справили сами, от метода, по който са се справили с доста предизвикателни условия “, сподели той.

Гърция има нашата поддръжка от позиция на това, какво прави както тук, в Еврос, по този начин и в Беломорието, с цел да подсигурява сигурността на границите ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР