Специалните награди от XIII издание на Националния конкурс Българските архитектурни

...
Специалните награди от XIII издание на Националния конкурс Българските архитектурни
Коментари Харесай

Кои ученици спечелиха в „Българските архитектурни паметници в макети“, Варна 2024

Специалните награди от XIII издание на Националния конкурс „ Българските архитектурни монументи в макети “ отидоха при възпитаници от Варна, Мадан и Велико Търново. Официалната гала по награждаване на лауреатите се състоя в Младежки дом - Варна.

Специалната премия на кмета на Варна бе за осмокласничката Стефания Стефанова от варненското НУИ „ Добри Христов “. Тя й бе връчена от госпожа Доника Михалева, основен специалист „ Училища “ в дирекция „ Образование и юношески действия “ на Община Варна. В морската столица остана и специфичната премия на ЦПЛР – ОДК. Тя бе за деветокласничката Нели Димитрова от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “. Специалната премия на Националния замък на децата отиде при единайстокласника Кристиян Дуков от Велико Търново. Денис Молахасански от Мадан взе специфичната премия на Съюза на архитектите в България – Дружество Варна. Отличията връчваха госпожа Монка Николова, шеф на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, както и Илиана Бораджиева, учител.

В тазгодишното издание на състезанието журито, управлявано от инж. Севдана Таушанова, прегледа и оцени общо 112 макета на 119 участници от 37 обитаеми места.

Имената на всички отличени възпитаници в обособените категории, може да откриете на формалната уеб страница на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна – www.odk-varna.com

В програмата със свои осъществявания взеха присъединяване ученици на школа „ Балет “, Танцов отбор „ Българче “, Вокален отбор „ Звездни струни “ и Театрално студио „ Вълшебната завеса “. В ролята на водещ влезе Крум Стоянов.

Часове преди формалната гала по награждаване на лауреатите, бе подредена и огромна изложба-базар с отличените училищен произведения. Тя провокира сериозен медиен интерес.

Организатори на състезанието „ Българските архитектурни монументи в макети “ са Министерство на образованието и науката, Община Варна, Регионален инспекторат по образованието – Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по ползи на деца и възпитаници и в Мерките за протекция на деца с изявени способности.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР