Специални полицейски сили нахлуха рано тази сутрин в жилищата на

...
Специални полицейски сили нахлуха рано тази сутрин в жилищата на
Коментари Харесай

Германия арестува 25 души за опит за държавен преврат

Специални полицейски сили нахлуха рано тази заран в жилищата на обвинени лица, арестува 25 души и стартира всеобщи претърсвания, заяви Тагесшау.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинявания на към 50 мъже и дами, че са основали терористична организация за да смъкват конституционния ред на Федерална република Германия и да основат страна по модела на Германския райх от 1871 година

Твърди се, че, наред с други неща, те са възнамерявали да щурмуват постройката на Райхстага, да провокират условия, сходни на революция, като нападат електроснабдяването, и да смъкват федералното държавно управление, с цел да завземат властта. За момента на " завладяването " към този момент са определени хора за значими министерски постове. Водещите следователи дефинират днешната интервенция против групата като невиждана: " По своя обсег тя надвишава всички измерения. "

Тъй като забележителна част от групата е формирана от някогашни бойци на Бундесвера и NVA (Националната национална войска на ГДР), а измежду тях има и мъже със специфична военна подготовка, групата се счита за изключително рискова. Освен чиновници от антитерористичното звено GSG 9 на Федералната полиция, за ареста на обвинените и за гарантиране на сигурността по време на претърсванията са изпратени и чиновници от няколко специфични звена (SEK) на федералните провинции. Причината за това е, че проверяващите към този момент са имали данни за съществуването на голям брой оръжия, у обвинените, някои от които законно притежавани.

Наследник на княжески жанр като регент

Според информация на ARD и SWR централната фигура в групата е Хайнрих Ройс, потомък на от дълго време действителен княжески жанр от днешна Тюрингия. 71-годишният мъж от няколко години обществено пази своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 година да вземем за пример той се яви като представител на " Worldwebforum " в Швейцария и съобщи, че Федералната република не е суверенна страна, а към момента е под контрола на съдружниците.

В различен видеоклип в мрежата той назовава страната, а също и правосъдната система " компании ". В случай на хипотетичния плануван прелом Хайнрих Ройс е бил очакван от групата за регент, настояват проверяващите. Ройс работи като независим финансов съветник във Франкфурт на Майн и има ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР