Специални контейнери за събиране на ненужни дрехи и обувки ще

...
Специални контейнери за събиране на ненужни дрехи и обувки ще
Коментари Харесай

Поставят контейнери за дрехи и обувки в Шумен

Специални контейнери за събиране на ненужни облекла и обувки ще бъдат сложени в Шумен. Общината е подписала контракт с компания за създаване на система за разделното им събиране.

Проектът, който ще се осъществя на територията на града, е за събиране и оползотворяване на използвани облекла и текстилни материали. Целта е да се предотврати разпиляването им до контейнерите за смесени боклуци. Събирането, превозването и последващото оползотворяване ще се прави за сметка на компанията, без да се заплаща нищо от общината и данъкоплатците.

В първия стадий на плана ще бъдат сложени 5 контейнера в централната градска част и в кварталите „ Тракия “, „ Добруджа “ и „ Боян Българанов “. Съдовете ще бъдат ясно обозначени с надпис „ Дрехи и обувки “ и в тях ще могат да се пускат облекла, обувки, чанти, колани и всевъзможен домакински текстил.

При проявен интерес от жителите броят на контейнерите ще се усили.
От община Шумен прецизират, че построяването на системата за разделно събиране на използвани облекла и обувки обезпечава на жителите опция да покажат своята екологична отговорност в синхрон с положителните европейски практики.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР