Специални контейнери за събиране на ненужни дрехи и обувки бяха

...
Специални контейнери за събиране на ненужни дрехи и обувки бяха
Коментари Харесай

Поморие се сдоби с контейнери за текстил

Специални контейнери за събиране на ненужни облекла и обувки бяха ситуирани на три места в Поморие - на паркинга против общинската администрация, до постройката на Районното полицейско ръководство и на автогарата в кв. " Свети Георги ". Целта на самодейността е да увеличи публичната осведоменост за устойчивото отнасяне на боклуци и да трансформира непотребната за един дреха в помощ за различен.

Проектът с фокус върху повторната приложимост се реализира със съдействието на компания TexCycle. Той съществува от години в множеството европейски страни. Контейнерите са обозначени с надпис " ДРЕХИ И ОБУВКИ ". Те разполагат с указания за потребление и номер за връзка при нужда от спомагателна информация. Желателно е облеклата да бъдат изпрани и прибрани в торба.
 Какво да вършим със старите си облекла?
Какво да вършим със старите си облекла?

Често облеклата, които оставяме до кофите, свършват на сметища или в печки

Част от материалите ще се употребяват за разчистване в промишлеността, а друга част ще се съобщи за преработване или оползотворяване в профилирани съоръжения. Освен за преправка TexCycle има подготвеност да дава безплатно облекла на нуждаещи се хора.

Инициативата предотвратява нерегламентираното изхвърляне или изгаряне на тонове текстилни боклуци. Събирането, превозването и последващото оползотворяване ще се правят за сметка на компанията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР