Специалната военна операция в Украйна беше необходима и навременна мярка“.

...
Специалната военна операция в Украйна беше необходима и навременна мярка“.
Коментари Харесай

Путин: Специалната военна операция в Украйна беше необходима и навременнa

„ Специалната военна интервенция в Украйна беше нужна и навременна мярка “. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в речта си по време на парада в Москва по случай 77-годишнината от успеха над нацистка Германия, съобщи Би Би Си.

„ Вие се борите за родината си, за нейното бъдеще. Смъртта на всеки боец и офицер е мъчителна за нас. Държавата ще направи всичко, с цел да се погрижи за тези фамилии. “, сподели той.

Путин поздрави ветераните за  успеха във Великата отечествена война и сподели, че „ военната интервенция “ в Украйна е била „ вярното решение “ на една самостоятелна, мощна, суверенна страна.

По думите му Русия е отправила апели към Европа за разговор и за намиране на компромисни решения, но „ оттова не са желали да ги чуят “.

„ В Киев споделяха, че може да получат нуклеарни оръжия и НАТО стартира военно развиване на територии, покрай нашите граници, което се трансформира в явна опасност за нашата. Всичко ни подсказваше, че има потребност от борба “, разяснява съветският президент.

Путин съобщи още, че Западът не е желал да чуе Русия и имал други проекти. По думите му западните страни са се готвили да „ нахлуят на съветска земя, в това число в Крим ”.

По време на речта си на Червения площад и означи жертвите на „ неонацизма “ в Донбас през последните осем години.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленския съобщи във видеообращение, че Украйна няма да даде и парче от земята си на Русия.

„ В Деня на успеха над нацизма ние се борим за нова победа. Пътят към нея е сложен, само че не се съмняваме, че ще спечелим “, разяснява той.

„ Много скоро в Украйна ще се означават два Дни на успеха. А за някои няма да остане и един. Победихме тогава. Ще победим и в този момент! “, сподели още Зеленски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР