Специална програма в Бископсгорден, район в община Гьотеборг, помага на

...
Специална програма в Бископсгорден, район в община Гьотеборг, помага на
Коментари Харесай

Как програма в Швеция помага на имигрантите да започнат свой бизнес

Специална стратегия в Бископсгорден, регион в община Гьотеборг, оказва помощ на хората отвън пазара на труда, да вземем за пример на множеството имигранти, живеещи там, да стартират свои лични предприемачески планове, споделя " Евронюз ".

Ани Холфат, която управлява центъра по бизнес и нововъведения в програмата, счита, че бежанците са уязвими на непознатия пазар. " Те имат най-слаби връзки, знаят доста малко за шведския трудов пазар и каква поддръжка могат да получат от системата ", споделя тя.

" За един мигрант, приближаващ в Швеция, навлизането на пазара на труда лишава девет години. Трябва да им помогнем ", разяснява Самира Саварани, консултант в центъра. Според нея, в случай че тези хора не намерят излаз, има риск от отчаяние, яд и загуба на вяра, като могат да последват даже психологични разстройства, а това има цена за обществото.

Репортерът на " Евронюз " разказва характера на плана, наименуван One Stop Future Shop, по този начин: " На хората, които идват тук, не се гледа като на безработни, а като на евентуални бизнесмени. Оказването на помощ е обществен акт, който усъвършенства обществото ".

Мултикултурният метод е основен за плана, който предлага бизнес препоръки на шест езика (арабски, британски, персийски, сомалийски, испански и шведски) със специфичен фокус върху устойчивостта и общественото предприемачество.

От 2016 година програмата, която е подкрепена от кохезионната политика на Европейски Съюз, е основала към 140 нови бизнеси. Заради триумфа на плана институциите в Гьотеборг взеха решение да удължат поддръжката си за него и след в началото плануваните три години.

В репортажа се споделя за един от плановете, подкрепени от програмата – ресторанта на Ана, преселник от Мексико, в индустриалната зона отвън Гьотебург. " Казаха ми по какъв начин да върша нещата, какво би трябвало да се прави в кухнята, наредбите за хигиената и за сигурността ", споделя тя. " Ако не знаете нещо, ще ви кажат " Обадете се на този номер, свържете се с този човек и говорете с него ", добавя Ана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР