Специална комисия на Камарата на представителите на САЩ, разследваща щурма

...
Специална комисия на Камарата на представителите на САЩ, разследваща щурма
Коментари Харесай

Politico: Комисия на Конгреса може да препоръча наказателни обвинения срещу Тръмп

Специална комисия на Камарата на представителите на Съединени американски щати, проверяваща щурма на Капитолия от 6 януари 2021 година, ще гласоподава в близко време опцията да предложи на Министерството на правораздаването да повдигне наказателни обвинявания против някогашния президент Доналд Тръмп по три точки. Това оповестява изданието Politico , базирайки се на източници.

Съответният отчет с рекомендации, направен от една от подкомисиите, ще бъде прегледан в понеделник, 19 декември. В документа се изброяват три целесъобразни обвинявания - за протест, възпрепятстване на държавни организации и скрит план за заблуждение на държавното управление на Съединени американски щати.

На 6 януари 2021 година поддръжниците на Тръмп нахлуха в постройката на Конгреса, с цел да попречат на одобряването на резултатите от президентските избори от ноември 2020 година в страната, извоювани от претендента на демократите Джо Байдън. В хода на безредиците в постройката полицията простреля стачкуващ. Освен това бяха регистрирани несвързани смъртни случаи на още няколко души. Служител на Капитолийската полиция умря след конфликтите.

Тръмп гневно оспори резултата от президентските избори през 2020 година, като той и други републиканци упрекнаха систематични нередности при гласуването. Те неведнъж са се обръщали към съдилищата с искане за наново броене на гласовете в редица щати. Исковете им бяха отхвърлени от съдилищата, в това число от Върховния съд на Съединени американски щати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР