Специална комисия да провери всички документи на Спешния център в

...
Специална комисия да провери всички документи на Спешния център в
Коментари Харесай

Напрежение в Спешното в Горна Оряховица заради бонусите за медици на първа линия

Специална комисия да ревизира всички документи на Спешния център в Горна Оряховица, с цел да се откри заслужено ли са разпределени обещаните 1000 лева за всеки доктор на първа линия в битката против ковид. За това упорстват част от медицинските чиновници, съгласно които парите са раздадени субективно и на мрачно, оповестяват от " 24 часа ".

Ситуацията с обещаните награди за хората, обгрижващи евентуално инфектирани с ковид, сътвори напрежение сред лекари, фелдшери, сестри и водачи във филиала на Спешна помощ в града.

Около 25 души от личния състав не са получили по 1000 лева над заплатата. Те недоволстват, че по този начин и не е ясно кой и за какво ще получи обещаните награди. Ощетените са безапелационни, че ще слагат казуса пред здравното министерство.

Оказва си, че единствено четирима от общо 17-те водачи на коли за спешна помощ са получили по 1000 лева

Управителят на филиала доктор Миглена Миланова счита, че недоволството е предстоящо. Тя твърди, че спомагателни пари са получили безусловно всички от бригадите, които са взели участие в обслужването на позитивни или съмнителни пациенти за COVID-19. По нейни данни в интервала 13-31 март, за който са раздадени тласъци, има 16 такива случаи в Горна Оряховица.

Ние просто съблюдаваме заповедта на министър Ананиев тези пари да се раздават на медици, взели участие в обслужване на такива случаи, изясни доктор Миланова.

Тя е безапелационна, че парите са били раздадени по изцяло справедлив аршин и даде обещание, че това ще се случи и с обещаните 1000 лева за април, където попадали и останалите медици. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР