Специализираният наказателен съд уважи изцяло искането на прокуратурата и отредели

...
Специализираният наказателен съд уважи изцяло искането на прокуратурата и отредели
Коментари Харесай

Престъпната група за сексуални услуги в София остава в ареста

Специализираният углавен съд почете напълно настояването на прокуратурата и отредели ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ на всичките 15 упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, основана за склоняване към проституция и полова употреба на територията на София, оповестиха от прокуратурата.
На 2 март 2019 година съдът дефинира най-тежките ограничения за неотклонение на 13-те арестувани на 28 февруари 2020 година по време на профилираната интервенция по обезвреждане на групата. Преди правосъдното съвещание другите двама упрекнати, които не бяха открити и бяха оповестени за общодържавно търсене, сами се явиха пред проверяващите органи. В намерено съвещание на 3 март 2020 година съдът дефинира „ Задържане под стража “ за всеки от тях.
И двата правосъдни състава одобриха, че събраните досега доказателства дават съображение да се направи обосновано съмнение обвинените да са направили закононарушенията, за които са упрекнати, както и че е налице действителна заплаха да се укрият и да извършат закононарушение.
По време на интервенцията по задържане на участниците бяха открити и конфискувани общо към 200 000 лв. в разнообразни валути, за които има данни, че са добити от незаконната активност.
Според събраните доказателства групата е работила от 2016 година при висока нелегалност и строго систематизиране на функционалностите измежду участниците - набиране и склоняване дами за полови услуги, „ доставка “ на дами по адреси, обезпечаване на клиенти в три столични нощни заведения (с обезпечаване за тях на хотелска стая и транспорт). Групата удържала за себе си 50 на 100 от заработените от компаньонките средства.
Определението на Специализирания углавен съд не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР