Специализираният наказателен съд отложи делото срещу певицата Лиляна Деянова -

...
Специализираният наказателен съд отложи делото срещу певицата Лиляна Деянова -
Коментари Харесай

Съдът отложи делото срещу певицата ЛиЛана


Специализираният углавен съд отсрочи делото против певицата Лиляна Деянова - ЛиЛана, брат й Александър Деянов и още петима други упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за нелегално асимилиране на европейски средства по стратегия " Иновации и конкурентноспособност ", съобщи БГНЕС.

Причината е отсъствие на юрист на единия от подсъдимите.

Освен това стана ясно, че двама от подсъдимите не са получили правосъдните бумаги по случая в законовия период от 7 дни и с това не са съумели да провеждат отбраната си.

През април тази година от държавното обвиняване оповестиха, че следствието против ЛиЛана за нелегално асимилиране на средства по европейската стратегия „ Иновации и конкурентноспособност “ е на финала си.

Тогава от прокуратурата прецизираха, че противозаконното асимилиране е ставало посредством следени от групата сдружения, множеството без действителна стопанска активност, които кандидатствали за покупка на софтуерни артикули.

Петима от упрекнатите за злоупотреби с европейски средства бяха арестувани на 25 април 2020 година при профилирана интервенция. Иззети бяха сървъри, компютри, документи и други доказателства. В хода на следствието към наказателна отговорност бяха привлечени още двама души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР