Специализираният наказателен съд отказа да освободи от длъжност директора на

...
Специализираният наказателен съд отказа да освободи от длъжност директора на
Коментари Харесай

Съдът отказа да отстрани от длъжност шефа на осигурителния институт в Силистра

Специализираният углавен съд отхвърли да освободи от служба шефа на осигурителния институт в Силистра Милен Пенчев с единствения претекст, че той е под домакински арест и няма по какъв начин да повлияе на следствието или на очевидци по делото, оказва се от известие на прокуратурата.

Според правосъдния състав обвиняването може да внесе ново искане за отстраняването му при възможна смяна в мярката му за неотклонение. Пенчев е упрекнат за издаване на подправени документи за придобиване на оптимални пенсии против 10 хиляди лева

На 10 март Специализираният углавен съд остави в ареста трима от арестувани за разпределяне на пенсии посредством подправени документи. Според прокуратурата фалшифицирани пенсионни досиета са били придвижвани в администрацията на осигурителния институт с гриф " Силно мой човек – Пенчев ".

Съдът в профил от служба Стоянка Симеонова, шеф на отдел " Пенсии " в осигурителния институт в града. Тя е упрекната от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за правене и потребление на осигурителни документи с погрешно наличие, с което е ощетяван бюджетът на Националния застрахователен институт (НОИ), оповестява пресцентърът на прокуратурата.

В момента Стоянка Симеонова е на независимост с парична гаранция от 7 хиляди лева, само че съдът дефинира, че тя може да попречи на изясняването на обективната истина, тъй като има достъп до документите, поради което може да повлияе на очевидци или да извърши закононарушение против правораздаването. В момента Симеонова е в отпуск по болест.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР