Специализираният наказателен съд остави Вълчо Арабаджиев с най-тежката мярка за

...
Специализираният наказателен съд остави Вълчо Арабаджиев с най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Вълчо Арабаджиев остава в ареста

Специализираният углавен съд остави Вълчо Арабаджиев с най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на днешното си съвещание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Припомняне, че 21-годишният Вълчо Арабаджиев, който е наследник на хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви, бе задържан в края на август при осъществена профилирана акция в офисите на хотел „ Маринела” в София и хотел „ Марица” в Пловдив. Повдигнато у е обвиняване за пране на пари.

Защитата на Арабаджиев-младши се аргументира, че той има съществени здравословни проблеми.

В началото на правосъдното съвещание по гледище на отбраната бе поискано да му бъде направена съдебно-медицинска експертиза, която да постанови дали той може да се лекува в ареста и дали изискванията в ареста дават отговор на лекуването му. Съдът не почете настояването да назначи такава експертиза. Друг юрист от отбраната настоя, съдът да прегледа настояването за смяна на мярката на Вълчо Арабаджиев от най тежката в по-лека.

Самият Вълчо изиска по-лека мярка от наложената му и изясни че няма да се укрие или извърши друго закононарушение.

Адвокат Василев съобщи, че по делото няма събрани доказателства, които да потвърждават винта на Вълчо. По думите му той е държан като пленник в една правова страна, защото неговите родители се укриват, само че виновност се носи самостоятелно. „ Вълчо е един младеж, който в последните 8 години е обитавал в чужбина и е учил, само че в този момент не може да продължи образованието си “.

Защитникът предложи да бъде оставен без мярка. Останалите юристи желаеха да му бъде дадена по-лека мярка, с цел да се лекува, с цел да не се инвалидизира.

Прокуратурата изиска да не се уважат доводите на отбраната. Според обвиняването налице е заплаха арестуваният да се укрие или да извърши друго закононарушение. Защитата подсети, че делото е в начална фаза и се събират още доказателства, които да потвърдят съпричастност към действието.

Вълчо съобщи, че няма да се укрие или да извърши друго закононарушение и желае по-лека мярка. „ Ако желаех да се укрия, щях да го направя, а нямаше да се явя непринудено “.

Въпреки това съдът го остави в ареста. Настоящият правосъден състав смята че обосновано съмнение за авторство на действието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР