Специализираният наказателен съд остави в ареста Николай Банев, който поиска

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста Николай Банев, който поиска
Коментари Харесай

Банев зове в съда: Разпитайте Борисов!

Специализираният углавен съд остави в ареста Николай Банев, който изиска мярката му да бъде променена в по-лека. Това искане беше отправено, откакто плануваните разпити на очевидци по делото бяха отсрочени поради неналичието на счетоводни документи, които да потвърдят изказванието на прокуратурата, че Банев не е заявил правилни суми от сдруженията „ Полимери “ и „ Партнърс комерс “ в интервала от април 2007 година до февруари 2013 година, съобщи БГНЕС.

Магистратите почетоха настояването на отбраната да бъдат присъединени към делото материали, които сега са част от другото дело против Баневи, а точно за заграбване на средства, както и за пране на пари и държане на сума в огромни размери в Швейцарска банка.

Съдът изиска да се разкрие наличието на 27-те чувала, които са обект на второто дело и да се приложат всички данни и документи, с които разполага районно управление (на МВР) Девня към настоящето дело. Заради зародилите условия съдията отсрочи разпита на очевидците Анна Главинова, Виолета Бошкова, Милена Шопова и Венцислав Генов. Свидетелят Владимир Владимиров не се яви.

Адвокатът на Банев, Ивета Анадолска изиска от правосъдния състав да му разреши да даде изявление пред медиите, само че това му беше отказано. Направи усещане, че сем. Баневи се пази от 10 юриста. Николай беше с четирима, измежду които и щерка му Мария. Евгения – също с толкоз, а майката на Банев, Мария – с двама.

В днешното съвещание съдът прегледа само настояването на Николай Банев да бъде пуснат под домакински арест, с цел да може да се грижи за брачната половинка и двете си малолетни деца.

Пред съда, Банев описа за ужасяващите условия в ареста и изясни, че на ден залагали по 20 клопки за мишки, и на сутринта те били цялостни.
„ Мръсотията е страшна, няма топла вода. Идва зима, а в нито едно помещение няма радиатори “, разкри предприемачът и добави, че се къпе със студена вода и спи, обкръжен от хлебарки. Той акцентира, че е неистина и изказванието, че води първокласен живот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР