Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата обвини Очите и още 12 души, сред които и дъщеря му

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Димитър Желязков като началник на проведена незаконна група за изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати, работила от януари 2013 година до 2 август 2018 година в Бургас, Ямбол, Несебър и „ Слънчев бряг “, оповестиха от пресцентъра на Спецпрокуратурата.

На съд по същото дело са предадени още 12 лица. Деветима от тях - за присъединяване в ръководената от Желязков група, а 3-ма за закононарушения, осъществени по предписание на групата. Сред обвинените участници е и дъщерята на Желязков – Станислава, упрекната за събиране на такса успокоение от таксиметрови компании и притежатели на търковски обекти в курорта Слънчев бряг.

Освен като ръкводител на проведена незаконна група, Желязков ще дава отговор за 9 действия, осъществени от него и от останалите обвинени по негово персонално предписание. В част от случаите Желязков персонално взел участие в рекетирането на набелязаните от него жертви. За осъществените от него закононарушения законът планува до 15 година затвор, санкция от 5 до 10 хиляди лв. и конфискация на една втора от имуществото му.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР