Специализираната прокуратура влезе в офиси в столичния хотел Маринела и

...
Специализираната прокуратура влезе в офиси в столичния хотел Маринела и
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура влезе в хотелите Маринела и Марица

Специализираната прокуратура влезе в офиси в столичния хотел " Маринела " и в пловдивския " Марица ". Поводът е следствие на незаконна група за данъчни измами и пране на пари. Бизнесменът Ветко Арабаджиев, който е притежател на хотелите, и още двама души от фамилията му са обект на следствие. В София и Пловдив са арестувани 10 индивида. По наша информация измежду тях е синът на предприемача - Вълчо Арабаджиев.

Заместник-главният прокурор нито веднъж не назова името на притежателя на двата хотела Ветко Арабаджиев, само че от думите му стана ясно, че предприемачът и фамилията му са измежду разследваните. Сред арестуваните при акцията са притежатели и шефове на разнообразни компании.
Иван Гешев - зам.-главен прокурор: Това са и лица, които неофициално нямат връзка с компании благосъстоятелност или следени от посоченото от вас лице. Поставени лица на разнообразни компании, които публично не би следвало да имат нищо общо с това лице и формалните негови компании. Предмет на следствието е, че това лице с избран кръг от хора евентуално, към този миг има доказателства, са правили данъчни закононарушения, пране на пари, проведена незаконна група с други компании, разнообразни от тази, която е притежател на този хотел.
От прокуратурата обясниха по каква скица са осъществявани данъчните измами - през последните две години действителни търговски сдружения са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от вида „ изчезнали търговци ". Тези фактури са осчетоводявани под контрола на незаконната група и по този начин е избягвано заплащането на налози. Собственикът на хотелите сега е в чужбина.

Все още не се знае с решителност дали ще бъдат повдигнати обвинявания на предприемача и членове на фамилията му.
Иван Гешев - зам.-главен прокурор: Към този миг има данни и доказателства за 3 лица от това семейство, които посочихте, като дали и трите ще бъдат привлечени към наказателна отговорност.  Задържаха 10 души при спецакцията в хотелите Задържаха 10 души при спецакцията в хотелите "Маринела " и "Марица "
10 души са арестувани при профилираната акция на спецпрокуратурата през днешния ден в хотел "Маринела " в София и в хотел "Марица " в Пловдив. Това заяви ръковод...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР