Специализираната прокуратура разследва Държавна агенция за българите в чужбина по

...
Специализираната прокуратура разследва Държавна агенция за българите в чужбина по
Коментари Харесай

Арестуваха шефа на Държавната агенция за българите в чужбина


Специализираната прокуратура проверява Държавна организация за българите в чужбина по съмнения в корупция. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Днес следователи от Следствен отдел към окръжна прокуратура - СП на Специализирана прокуратура правят процесуално-следствени дейности на адреси в София, Кюстендил и Плевен.

Правят се претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на очевидци в границите на формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 321, 301, 308, 282 Наказателен кодекс.

Разследването е обвързвано с активността на Държавна организация за българите в чужбина (ДАБЧ).

За взимане на подкупи, подправени документи и длъжностни закононарушения, 20 индивида от ДАБЧ, включително и медиатори, са задържани при акцията тази заран в три града в страната. Сред тях, по неофициална информация, е ръководителят на организацията Петър Харалампиев. Сигналът, по който стартира следствието, е за издавани документи за български генезис против 5000 евро, като по него се работи от към 4 месеца, заяви Българска телеграфна агенция. В постройката на ДАБЧ в София, с изключение на екипи на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, има и чиновници от комсиията за битка с корупцията./novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР