Специализираната прокуратура протестира незабавно определението на Специализирания наказателен съд, с

...
Специализираната прокуратура протестира незабавно определението на Специализирания наказателен съд, с
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата протестира домашния арест на Иванчева и Петрова

Специализираната прокуратура стачкува неотложно определението на Специализирания углавен съд, с което през днешния ден ограниченията за неотклонение на подсъдимите за корупция Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха променени в по-леки - " Домашен арест ".

В митинга бе изразено изрично противоречие с извода на съда за влошено здравословно положение на двете подсъдими. Становището на прокуратурата се основава напълно на заключенията на показаните и признати по делото съдебно-медицински експертизи, оповестиха от спецпрокуратурата.

В експертизата за здравословното положение на Биляна Петрова е посочено, че към сегашния миг то е усъвършенствано, спрямо предходното проучване. Вещите лица са показали съответни индикатори в тази посока.

В експертизата за положението на Десислава Иванчева се сочи, че сега не се следи обостряне на здравословни проблеми, които да постановат оперативна или друга незабавна намеса. Препоръчва се продължение на предписаното и провеждано досега лекуване. По мотив изказванията на

Иванчева за утежняване на психическото й положение, движимостите лица обявиха в правосъдната зала, че за нея не се постанова хоспитализирането й в профилирано лечебно заведение, както и смяна в използването й досега лекуване.

Освен митинг, прокуратурата внесе в съда и искане да се спре

предварителното осъществяване на ограниченията за неотклонение " Домашен арест " на Иванчева и Петрова до изговаряне на въззивната правосъдна инстанция. Това искане е направено с оглед попречване на опцията подсъдимите да се укрият и да извършат ново закононарушение

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР