Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата привлече като обвиняеми участници в група за изготвяне на фалшиви документи за самоличност

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност три лица за присъединяване в проведена незаконна група, основана за правене и разпространяване на неистинен български документи за идентичност.

Предстои да бъде предявено обвиняване за присъединяване в групата на още едно лице, което все още е под карантина поради заболяване от Covid-19.

Тримата обвинени са арестувани на 4 ноември 2021 година на територията на София, Пловдив и Враца при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура.

Събраните по досъдебното произвеждане доказателства сочат, че участниците в групата са изработвали и разпространявали подправени задгранични паспорти, персонални карти и други документи от юли 2018 година (престъпление по член 308, алинея 7 от НК).

В хода на дейностите по следствието на шест адреса са открити и конфискувани голям брой персонални документи, копия и заготовки за персонални документи, цветни принтери, ламинатор, бележник със мемоари, мобилни телефони, СИМ карти, документи за парични преводи, компютър, преносим компютър. Проверява се дали откритите персонални карти и паспорти са същински, и в случай че е по този начин, по какъв начин обвинените са се сдобили с тях.

Разследват се и данни за това, че участниците в групата са изготвяли неистинен български документи на чужденци - мигранти, с които те да придобият правата за свободно напредване на европейски жители и да преминат границата от една прилежаща балканска страна в друга по пътя си към Западна Европа.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор на тримата упрекнати за присъединяване в незаконната група са взети ограничения за неотклонение „ гаранция в пари “ в размер на 10 000 лв. за всеки от тях.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР