Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност по второ дело кмета

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност по второ дело кмета
Коментари Харесай

Привлякоха като обвиняем по второ дело кмета на Костенец

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност по второ дело кмета на Костенец Радостин Радев. Той е упрекнат за длъжностно заграбване (престъпление по член 201 от НК), по тази причина че през декември 2018 година, в изискванията на продължавано закононарушение, на два пъти е изискал и получил от касата на общинско дружество за дърводобив общо 22 137 лв., които присвоил за себе си.


Това досъдебно произвеждане против Радев се води и за занемареност (престъпление по член 219 от НК). По второто дело на кмета на Костенец е избрана парична гаранция в размер на 50 000 лв., оповестиха от спецпрокуратурата.

Преди повече от два месеца, на 18 юни 2019 година, Специализираната прокуратура притегли Радев към наказателна отговорност за деен рушвет. Той бе упрекнат в това, че в качеството си на длъжностно лице заречен 30 000 лв. на общински консултант, с цел да гласоподава по избран метод на идна сесия на Общинския съвет. По първото дело кметът на Костенец бе арестуван под стража, след това мярката му за неотклонение бе променена в „ Домашен арест “. На 29 август 2019 година (вчера), Апелативният профилиран углавен съд още веднъж промени мярката му в по-лека – гаранция в пари от 70 000 лв.. Това определение на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.
 Кметът на Костенец е с мярка Кметът на Костенец е с мярка "домашен арест "
Кметът на Костенец Радостин Радев излиза от ареста. Апелативният профилиран съд му дефинира втората по тежест мярка за неотклонение - "домашен арес...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР