Специализираната прокуратура предаде на съд бившия ректор на Медицинския университет

...
Специализираната прокуратура предаде на съд бившия ректор на Медицинския университет
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата предаде на съд бившия ректор на Медицинския университет в София

Специализираната прокуратура съобщи на съд някогашния ректор на Медицинския университет в София Ваньо Митев и още петима за противозаконен банкет на студенти, оповестиха от прокуратурата.

От Спецпрокуратурата внесоха обвнителния акт против някогашния ректор Митев, някогашния декан на Факултет " Дентална медицина " в същия университет А.Ф. и още четирима за присъединяване в проведена незаконна група и за длъжностни закононарушения.
 Бившият ректор на МУ трансферира отговорността за покупко-продажбите на секретаря
Бившият ректор на МУ трансферира отговорността за покупко-продажбите на секретаря

Ваньо Митев и Алексей Алексеев се явиха персонално в правосъдната зала

Шестимата са упрекнати за това, че при започване на декември 2014 година са се сдружили, с цел да подсигуряват приемане в университета на студенти - най-вече чужденци, които не дават отговор на изискванията за банкет .
 Акад. Ваньо Митев се отдръпва от поста първи зам.-ректор на МУ
Акад. Ваньо Митев се отдръпва от поста първи зам.-ректор на МУ

Бившият ректор на МУ Митев бе притеглен като обвинен за сключването на 5 неизгодни покупко-продажби

Соченият за уредник на незаконната група някогашен ректор Ваньо Митев бил привлякъл трима от фамилно консултантско сдружение от гр. Петрич, както и английски студент от иракски генезис.

Студентите, признати в нарушаване на условията за банкет са от Гърция и от Англия . Освен набирането на студенти по медицина, от незаконното съдружие подготвяли и представяли документи за записване или пренасяне на студенти в МУ-София. Така се създавало погрешно усещане за съблюдаване законовите условия за банкет на задгранични студенти.

Ректорът и деканът нарушавайки служебните си отговорности са работили, с цел да бъдат признати студенти, " обезпечени " от другите обвинени .
 Прокуратурата изиска 6 година затвор за някогашния ректор на МУ Обновена
Прокуратурата изиска 6 година затвор за някогашния ректор на МУ

Прокуратурата не оценила по достолепие напъните на Митев, съгласно юристите му

Освен за управление на проведена незаконна група, работила на територията на България, Англия и Гърция, ректорът Ваньо Митев е упрекнат и за това, че от 1 септември 2015 година до 3 ноември 2015 г . при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството му на длъжностно лице е направил 35 действия, избрани като закононарушение по работа. За съучастничество в 25 от тези действия е предаден на съд деканът А.Ф.

Обвинен е и чиновник в консултантската компания, взел участие в незаконната активност, за търговия с въздействие по смисъла на чл.304б, ал.1 от Наказателен кодекс . То е осъществено във връзка с гръцка гражданка, само че която е било обещавано, че ползвайки контактите с ректора на МУ-София, тя ще бъде записана безпроблемно за студент в университета.

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
 Бившият ректор на МУ отхвърля да е приемал нередовни студенти
Бившият ректор на МУ отхвърля да е приемал нередовни студенти

Бившият ректор на Медицинския университет приготвил още 130 страници към АДФИ

Припомняме, някогашният ректор на МУ бе упрекнат и за управление на проведена незаконна група, която записвала студенти от арабски генезис без да те да знаят британски език. По този метод те получават статут на непрекъснато пребиваващи в страна от Европейски Съюз.

Ваньо Митев отхвърли да е приемал нередовни студенти.

По думите на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова закононарушенията на Митев са опасност за националната сигурност на страната, тъй като каналът можел да се употребява като прикритие за противозаконен трафик на мигранти и нахлуване на лица, членуващи в терористични организации.

На последното правосъдно съвещание по това дело някогашният ректор посъветва прокуратурата да обърне внимание на индивида, който им подава информацията.

След това Митев се отдръпна от поста първи зам.-ректор на МУ.

На 7 юни 2018 година Ваньо Митев бе оневинен по тези обвинявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР