Специализираната прокуратура постигна 5 осъдителни присъди по дело срещу организирана

...
Специализираната прокуратура постигна 5 осъдителни присъди по дело срещу организирана
Коментари Харесай

Осъдиха двама полицаи за разпространение на наркотици

Специализираната прокуратура реализира 5 неоправдателни присъди по дело против проведена незаконна група за разпространяване на дрога. В групата са взели участие и двама полицейски чиновници.

На един от подсъдимите Специализираният углавен съд наложи наказване от 7 години отнемане от независимост, а на останалите - от по 5 години зад решетките.

Делото е импортирано с обвинителен акт на Специализирана прокуратура в съда през октомври 2020 година Според събраните доказателства проведената незаконна група е разпространявала наркотични субстанции в региона на София и Нови Искър в интервала от март 2017-а доноември 2019-а.

Групата е обезвредена при интервенция на Специализираната прокуратура и ГДБОП, при която са претърсени 18 адреса (в София, Нови Искър и село Мировяне) и 6 автомобила. Намерени и конфискувани са стотици дози амфетамин и марихуана, готови за продажба на черния пазар.

Само у един от арестуваните членове на групата са открити над 100 дози с марихуана, приготвени за разпространяване.

Двамата разследвани полицейски чиновници са били от състава на Охранителна полиция към ръководство на Министерство на вътрешните работи в столицата и са приети за отговорни от Специализирания углавен съд като участници в незаконната група. Според показания на очевидци двамата са осъществявали чадър за безпроблемното разпространение на опиатите, охранявали са активността на незаконната група и са съдействали за безпроблемното държане на наркотичните субстанции в Нови Искър.

Присъдите могат да се апелират пред Апелативния профилиран углавен съд.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР