Специализираната прокуратура обяви, че е иззела апаратурата, която сега проверява

...
Специализираната прокуратура обяви, че е иззела апаратурата, която сега проверява
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява куфар за подслушване по делото "ЛиЛана"

Специализираната прокуратура разгласи, че е иззела апаратурата, която в този момент ревизира дали не е служила за нелегално подслушване по следствието против групата, упрекната за нелегално асимилиране на евросредства. Именно по това следствие в ареста е певичата ЛиЛана и нейният съучастник Мартин димитров.
Следователи от отдел „ Следствен “ на Специализираната прокуратура  извършиха дейности по следствие в офис на комерсиално сдружение със 
седалище в столичния „ Студентски град “. Негови притежатели и управляващи са измежду упрекнатите на 25 април 2020 година за присъединяване в организирана 
незаконна група за нелегално заграбване на евросредства по стратегия „ Иновации и конкурентноспособност “, изяснява държавното обвиняване.
При осъществените претърсвания в офиса е открит и конфискуван куфар с инсталация. Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да установи техническите благоприятни условия и параметри на устройството и дали е предназначенo за нелегално подслушване и следене.
От фирмения офис са конфискувани също магнитни дискове, голям брой документи и други материални доказателства, относими към досъдебното произвеждане на Специализираната прокуратура, настояват още от обвиняването.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР