Специализираната прокуратура изненадващо изпрати до медиите част от доказателствата по

...
Специализираната прокуратура изненадващо изпрати до медиите част от доказателствата по
Коментари Харесай

Прокуратурата изненадващо разпространи доказателства срещу "ТАД Груп", за да защити обвинението

Специализираната прокуратура изненадващо изпрати до медиите част от доказателствата по следствието за кибертероризъм против притежателя на " ТАД Груп " Иван Тодоров, комерсиалния шеф във компанията Георги Янков и 20-годишния чиновник Кристиян Бойков, който бе първия арестуван по случая.

Това са общо 13 файла, измежду които фотоси на файлове от компютри, телефон, както и стоп фрагменти от охранителни камери в " ТАД Груп " с обяснителни бележки кое какво е.

" По мотив митинга на Апелативната профилирана прокуратура за избраните ограничения за неотклонение " парична гаранция " на притежателя на " ТАД груп " Иван Тодоров и с позволение на наблюдаващия прокурор, публикуваме елементи от доказателствения материал, събран в хода на следствието ", споделят от държавното обвиняване в имейл.

От файловете са заличени всички персонални данни, обстоятелства и условия, които съгласно държавното обвиняване, биха нарведили ползите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази.

Освен това е публикуван и скрийншот, за който се твърди, че е на персоналния телефон на Кристиян Бойков - на него се вижда приложението " Телерам " и заключен чат с название " Биволъ ". Вчера пред " Дневник " притежателят на " Биволъ " Асен Йорданов сподели, че обмисля да заведе дело за клюка против наблюдаващия прокурор Евгения Станкова поради изказванията за скришен чат през " Телеграм " с един от тримата упрекнати по случая.

" Установено е, че има несполучливи опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски сдружения ", настояват от държавното обвиняване ден откакто профилираният углавен съд пусна под гаранция от 100 000 лева гаранция Иван Тодоров.

Събрани са персоналните данни на магистрати - главно за прокурори и следователи, а досието е със заглавие: " Ne se chistiiiii ", оповестяват от профилираната прокуратура.

Публикуваме и част от свидетелски показания, които ще бъдат показани в целокупност на Специализирания углавен съд ", пишат от прокуратурата:

" Но въпреки всичко броят на клиентите е непълен, по тази причина не съм сигурен кой го предложи – И. или К., част от политиката на компанията за набиране на клиенти да бъде тестването на уеб сайтове на разнообразни сдружения без тяхно познание и след това да ги набират като клиенти ", се споделя в показания на очевидец по делото.

" Тази политика на компанията се разясняваше непрекъснато в офиса главно сред И. и К., като двамата си говореха, че би трябвало да се изготви лист с най-големите български уеб сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните притежатели, като по-късно бъда привлечени като клиенти ", твърди още очевидецът.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (100)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР