Специализираната прокуратура издаде европейска заповед за разследване на територията на

...
Специализираната прокуратура издаде европейска заповед за разследване на територията на
Коментари Харесай

Главният редактор на Биволь Атанас Чобанов - с европейска заповед за разследване

Специализираната прокуратура издаде европейска заповед за следствие на територията на Франция по проблема " TAD Group ".
В рамките на следствието би трябвало да бъде разпитан основният редактор на уеб страницата " Биволъ " Атанас Чобанов по досъдебното произвеждане против чиновници на " TAD Group ", по отношение на обстоятелства, относими по предмета на доказване, оповестяват от Специализираната прокуратура.
Европейската заповед за следствие ще бъде изпратена на френските управляващи, защото там е непрекъснатият адрес на основния редактор на уеб страницата.
Припомняме, че през вчерашния ден (31 юли) прокуратурата разгласи, че има връзка сред уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ " и компанията TAD Group във връзка с хакерската офанзива против Националната организация за приходите (НАП). Това оповестиха от държавното обвиняване по време на брифинг с публицисти. Собственикът на TAD Group Иван Тодоров, за който има повдигнато обвиняване за кибертероризъм, не спомага по никакъв метод на следствието. Не е дал и паролите, в границите на които да бъдат разшифровани компютърните конфигурации при осъщественото претършуване. В рамките на извършеното следствие са конфискувани голям брой компютърни конфигурации, мобилни телефони, флаш памети и сървъри, разясниха още от прокуратурата.
Според държавното обвиняване, че все още доказателствата могат да бъдат оценени и съдържат свидетелски показания на чиновници на компанията, които дават показания за това, че целеустремено са избирани компании, чиито данни да бъдат копирани. Копирани са данните на над 5 милиона и 100 000 български жители - това са ЕГН-та, друга композиция от числа, регистрационни номера на МПС-та и така нататък Тези данни са били копирани и са предоставени на разнообразни уеб сайтове, споделят от прокуратурата. Тези данни са били предоставени на уеб страницата " Биволъ ", сочат от държавното обвиняване.
" Издателите на " Биволъ " - Асен Йорданов и Атанас Чобанов, чакаха прокуратурата да разгласи, че имат връзка с компанията TAD Group във връзка с хакерската офанзива против Националната организация за приходите (НАП). Според тях беше въпрос на време. Те, както и аз, не сме сюрпризирани по никакъв метод ". Това съобщи пред юрист Николай Хаджигенов, който съставлява журналиста от " Биволъ " Димитър Стоянов по скандалния случай, при който Стоянов и румънския му сътрудник Атила Биро бяха по следите на аферата " Джи Пи Гейт ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР