Специализираната прокуратура и ГДБОП разкриха престъпна група за компютърни измами

...
Специализираната прокуратура и ГДБОП разкриха престъпна група за компютърни измами
Коментари Харесай

Разкриха група за компютърни измами, „иззеха“ криптовалута за 5 милиона лева

Специализираната прокуратура и ГДБОП разкриха незаконна група за компютърни измами и нелегално придобиване на криптовалута на обща стойност над 5 млн. $. Криптовалута за към 3 млн. $ (равняващи се на към 5 млн. лева) е "иззета " при осъществените претърсвания на компютри, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Прокуратурата прецизира, че следствието е формирано в края на юни т.г. Повдигнати са обвинявания на трима души, откакто на 22 ноември са били конфискувани употребени от тях компютри и флашпамети, хардуерни портфейли, бележници с данни за голям брой сметки на съществуващи и несъществуващи физически лица, които са били употребявани в противозаконната скица за придобиване на криптовалута.

Те са употребявали новаторски механизми, профилирани софтуери и най-много, високи компютърни знания в региона на търговията с криптовалута. Иззет е и лек автомобил на стойност 60 000 лева, платен с пари от незаконната активност.

Открити са също голям брой цифрови комбинации - кодове за достъп до съответни платформи, предлагащи услуги за предпазване и придобиване на криптовалута, както и за достъп до хардуерни портфейли (места за предпазване на криптовалута).

Двама от упрекнатите са арестувани за непрекъснато в ареста. На третия участник наблюдаващият делото прокурор е определил "парична гаранция " в размер на 50 000 лв..
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР