Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение на един от адвокатите на

...
Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение на един от адвокатите на
Коментари Харесай

Адвокат на Цветан Василев е в ареста с поредно обвинение

Специализираната прокуратура е повдигнала обвиняване на един от юристите на банкера Цветан Василев за пране на пари от незаконна активност. Според държавното обвиняване адв. Лазар Карадалиев е ръководил организирана незаконна група, в която са взели участие още двама юристи и чиновник в адвокатска адвокатска фирма.

" Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от 2014 година. За користните си цели участниците употребявали следени от тях юридически лица, регистрирани на подставени лица в България, както и в офшорни зони – разполагащи с открити сметки в български банки. Пълномощници на тези компании теглили или нареждали преводи по избрани сметки на средства, добити от незаконна активност ", написа в известието на прокуратурата.

От него излиза наяве още, че от вторник адв. Карадалиев се намира в ареста с решение на Специализирания углавен съд. На другите двама адвокати са избрани гаранции в размер на 150 000 лева, а служителят в адвокатска адвокатска фирма е с парична гаранция от 50 000 лв..

Това е поредно обвинение, което прокуратурата повдига на адв. Карадалиев. В края на 2018 година проверяващите проведоха претърсвания в офиси и домове на юристи от неговата адвокатска фирма, а по-късно той беше упрекнат дружно с клиента си - оръжейният търговец Емилиян Гебрев, за присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари. Това дело против Карадалиев започна тъкмо, когато Гебрев влезе в спор с депутата от Движение за права и свободи, огромен предприемач и медиен магнат Делян Пеевски поради подозрения, че последният се пробва да придобие оръжейния цех " Дунарит ". 

Адвокат Карадалиев беше упрекнат и през 2017 година, когато прокуратурата откри данни, че е взел участие в проведена незаконна група за контрабанда на цигари. Няколко месеца по-късно пък юристът беше притеглен към наказателна отговорност, тъй като съгласно прокуратурата се опитвал да " профилактира " очевидец по делото за източването на КТБ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР