Специализираната полицейска операция е реализирана от служители на отдел Наркотици“

...
Специализираната полицейска операция е реализирана от служители на отдел Наркотици“
Коментари Харесай

Двама са задържани при спецоперация срещу наркоразпространението

Специализираната полицейска интервенция е осъществена от чиновници на отдел „ Наркотици “ в Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ на 7 септември. Действията са подхванати след оперативна и издирвателна работа, при която са открити двама, за които има данни, че се занимават с разпространяване на наркотични субстанции. В хода на акцията, осъществена под наблюдението на Софийската градска прокуратура, мъжете – на 43 и на 40 години - са арестувани.

Процесуално-следствени дейности са осъществени на два адреса в столицата, населявани от арестуваните. В жилището на по-възрастния са открити количества марихуана, хероин и кокаин, както и към 35 000 лв., а два типа таблетки, представляващи амфетаминови производни, и малко количество марихуана – в жилището на другия. Първоначалните данни демонстрират, че конфискуваните количества са: към 2 кг марихуана; към 0,400 кг хероин (половин пресовка); към 0,100 кг кокаин; 1,5 кг таблетки. Назначени са експертизи за уточняване на количествата и типа на конфискуваните таблетки.

Образувано е досъдебно произвеждане по отношение на член 354А, алинея 1 от Наказателен кодекс и събраните материали са докладвани в Софийската градска прокуратура. С прокурорско разпореждане първичното 24-чосово задържане на двамата е удължено до 72 часа и те са привлечени в качеството на обвинени за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР