Специализираната полицейска операция е проведена на 8 декември в Радомир

...
Специализираната полицейска операция е проведена на 8 декември в Радомир
Коментари Харесай

МВР разби престъпна наркогрупа


Специализираната полицейска интервенция е извършена на 8 декември в Радомир и Перник. В нея са взели участие чиновници на Групово дело "Борба с проведената престъпност ", ОДМВ - Перник и Дирекцията "Жандармерия " под наблюдението на Специализираната прокуратура. На арестуваните четирима участници в проведена незаконна група за разпространяване на опиати на територията на двата града са повдигнати обвинявания, заяви Министерство на вътрешните работи.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е разпространявала проведено разнообразни типове опиати от април 2017 година При осъществените претърсвания на осем адреса е открито, че два от тях - в Радомир, са били употребявани като депа за държане и разфасоване на дрога.

В едното са открити към 60 дози кокаин, над 140 дози амфетамини, над 100 - марихуана и 120 хапчета, чийто състав се открива от назначена експертиза. Иззети са и немалки количества неразфасовани марихуана и амфетамини, електронни везни и други доказателства за незаконната активност на групата.

Като второ хранилище участниците от незаконната група са употребявали помещение в клуб за електронни игри, гости на който са най-вече младежи. Там са открити над 200 г марихуана, както и амфетамини.

В дома на ръководителя на групата в Перник са открити 15 000 лв., както и мемоари, в които са разказани продажбите на опиати и получените от тях пари.

По време на полицейската интервенция един от членовете на групата е направил опит да избяга, избивайки странична врата на клуба, само че след малко гонене е арестуван.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на четиримата упрекнати е наложено задържане до 72 часа. На 10 декември в Специализирания углавен съд ще бъдат импортирани претенции за "задържане под стража " за всеки от тях, осведомят от Министерство на вътрешните работи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР