Специализираната полицейска операция е проведена днес на територията на София

...
Специализираната полицейска операция е проведена днес на територията на София
Коментари Харесай

Спецакция! Удариха група за трафик на мигранти, задържаха тартори

Специализираната полицейска интервенция е извършена през днешния ден на територията на София и Монтана от чиновници на Главна дирекция „ Гранична полиция “, под наблюдението на Софийската градска прокуратура. При осъществени са процесуално-следствени дейности на 8 адреса са арестувани са 11 души, след които и двама водачи на незаконната група.

Групата е правила противозаконна активност, обвързвана с набиране, укриване, превеждане и превозване на групи противозаконни мигранти от Турция през България в посока Сърбия и страни от Западна Европа. Иззети са материални доказателства – револвер с празен пълнител, мобилни телефони, бележници, таблети, преносим компютър, СИМ карти, бяло вещество, наподобяващо амфетамин и други

Граничните служители на реда са започнали работа по секване на незаконната активност преди няколко месеца. В хода на работата са извършени голям брой оперативно-издирвателни дейности. Установени са членовете на проведената незаконна група, която била със строго избрана конструкция и подчиненост. Разкрити са съответните отговорности, които всеки извършва при реализиране на противозаконната активност.

Задържаните са стопанисвали офис за бързи кредити  в ж.к. „ Младост " в София. Те са построили канал за превозване на незаконни мигранти през територията на страната. За задачата са набирали водачи от клиентите на офиса си, които са били в затруднено финансово положение. Те са съпровождали леките коли, пренасящи мигранти. Поддържали са връзка с другите водачи посредством мобилни приложения и навреме са ги предупреждавали за съществуването на полицейски патрули по маршрута. Ако някой от набелязаните клиенти е отказвал да взе участие в трафика на мигранти, е бил подложен на закани и побои.

В някои от случаите мигрантите са били превозени от турско-българската до българо-сръбската граница непосредствено, а в други транспортирането е ставало на стадии. Организаторите на незаконната група са взимали сред 3500 и 4500 евро на мигрант.

Образувано е досъдебно произвеждане. В четвъртък осем от арестуваните са привлечени като обвинени, като на седем от тях с прокурорско разпореждане е наложено задържане до 72 часа.

Разследването продължава.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР