Специализираната болница за белодробни заболявания във Варна отново е на

...
Специализираната болница за белодробни заболявания във Варна отново е на
Коментари Харесай

Белодробната болница във Варна на ръба на оцеляването, няма и заплати

Специализираната болница за белодробни болести във Варна още веднъж е на ръба на оцеляването. Персоналът не е получавал заплати за последните 7 месеца.

От години болничното заведение е в извънредно тежко финансово положение. Може да остане и без ток. Получено е уведомително писмо от енергодружеството за спиране на електричеството за неплатени отговорности. Дълговете са за 34 000 лева

Управителят на болничното заведение доцент Христо Ганчев съобщи в " Денят стартира ", че сега единствено общината може да даде пари. Това е болница, която съществува от 93 години. Издръжката ѝ е от Министерството на здравеопазването. Средната стойност, която е нужна за болен дневно, е 100 лева Парите, които министерството е давало е 38 лева Сумата към този момент е изменена на 70 лева Натрупаните отговорности идват от тази разлика.

Болницата има общо 115 000 лева отговорности към разнообразни снабдители, в това число и към енергодружеството. Общинският съвет би трябвало да дава пари, просто нямаме друга опция, сподели доцент Ганчев.

В цялата болница единствено доцент Ганчев е със компетентност по белодробни заболявания. Отскоро идва и друга лекарка - пенсионерка, която работи в болничното заведение три пъти седмично по няколко часа.

Голяма част от личния състав са пенсионери, което значи, че най-малко не остават гладни, макар че се закъснява със заплатите, споделя доцент Ганчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР