Специализираната болница по акушерство и гинекология Проф.д-р Димитър Стаматов“ във

...
Специализираната болница по акушерство и гинекология Проф.д-р Димитър Стаматов“ във
Коментари Харесай

АГ болницата във Варна получи нов фетален монитор, дарение от Обществен дарителски фонд Варна

Специализираната болница по акушерство и гинекология „ Проф.д-р Димитър Стаматов “ във Варна от през днешния ден към този момент разполага с нов Фетален екран. Специализираният уред модел Contec CMS800G e обезпечен от Обществен дарителски фонд за Варна.

Апарата е инсталиран в поделение „ Паталогична бременност “ и ще се употребява за скрининг и предварителна защита на тежки последици при раждане на високорискови бременни дами.

Средствата за закупуване на апарата са обезпечени от донори по време на седмото издание на „ Дарителски кръг за Варна “, извършено в края на предходната година.

Дарителският кръг е новаторски модел за фондонабиране, който всяка година показва пред донори разнообразни дела на цивилен организации от Варна и търси тяхната поддръжка за реализирането им.

Всички набрани средства се усилват в съответствие 60:40 от Фондация Работилница за цивилен инициативи-София. Дарителите са заинтригувани и чакат всяка година събитието „ Дарителски кръг “, защото се срещат лице в лице с хората, които желаят да осъществят значими за града ни дела и имат опция сами да изберат коя идея да поддържат, споделят ръководителите на Обществената фондация.

На последното издание бяха събрани дарителски средства с изключение на за закупуване на профилирания уред и средства за възобновяване на първия в България скаутски център, за осъществяване на обучителен модул за обществено включване на лица с ментални увреждания, за „ зелено учебно заведение ” на деца от фамилии с невисок обществен статус.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР