Специализирана полицейска операция за противодействие на нелегална търговия с тютюневи

...
Специализирана полицейска операция за противодействие на нелегална търговия с тютюневи
Коментари Харесай

Голямо количество безакцизен тютюн е открито при полицейска операция в Стара Загора

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на незаконна търговия с тютюневи произведения е извършена през вчерашния ден на територията на ОДМВР-Стара Загора.

В полицейските дейности са взели участие чиновници на бранш „ Противодействие на закононарушения, свързани с данъчната и осигурителната система “ в отдел „ Икономическа полиция “ – ГДНП и сътрудниците им от „ Икономическа полиция “ в ОДМВР–Стара Загора.

В хода на акцията, в изискванията на необходимост, са осъществени дейности по следствието претършуване и изземване. В склад за съхранения на тютюневи бали в с. Калитиново са открити 300 кг нарязан тютюн, машина за рязане, с комплект ножове към нея. Според данните досега, компанията – собственик на обекта, е правила нерегламентирана активност за нарязване на тютюна, без да има лиценз за спомагателната обработка. 

Предстои назначение на експертизи. Материалите са докладвани на Районна прокуратура-Стара Загора. Образувано е досъдебно произвеждане по член 234 алинея 1 от Наказателен кодекс. Действията по следствието не престават под наблюдението на наблюдаващ прокурор от районна прокуратура – Стара Загора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР