Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се провежда

...
Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се провежда
Коментари Харесай

Спецоперация срещу битовата престъпност се провежда в Шуменско

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност се организира в Шуменско , оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 

Извършват се инспекции по сигнали за секване на противозаконна активност и откриване на закононарушения. На доста места в региона, изведени като уязвими, са построени контролно-пропускателни пунктове. 

Извършват се инспекции и на водачи на коли, като задачата е да не се позволяват неправоспособни, използвали алкохол и/или наркотични субстанции.

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност се организира на територията на Шуменска област на 27 януари, в хода на която бяха формирани 11 досъдебни и седем бързи производства. „ Подобни интервенции ще се организират през цялата година. Идеята е да обезпечим сигурността на жителите, да бъдат спокойни и да знаят, че живеят в една сигурна среда “, сподели пред публицисти при провеждането на профилирана полицейска интервенция шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Георги Гендов.

„ В резултат на засиления надзор и поредиците от профилирани полицейски интервенции се регистрира понижение на престъпността през 2022 година в Шуменска област спрямо миналата година. През предходната година са регистрирани 1796 закононарушения, от които са разкрити 1092, или близо 61 %. През 2021 година записаните закононарушения са били със 110 повече, като са разкрити към 52 % от тях. Наблюдава се спад на взломните и домовите обири, както и на кражбите от магазини “, сподели още Гендов. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР