Специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на

...
Специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на
Коментари Харесай

12 задържани, 7 бързи и 4 досъдебни производства при полицейска спецакция

Специализирана полицейска акция за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред се организира в плевенска област на 13-ти юни.

В интервенцията са включени сили на всички районни ръководства, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при регионалната дирекция и Зонално жандармерийско ръководство – Плевен; подкрепени от „ Държавно горско стопанство “, „ Българска организация по сигурност на храните “, „ Регионална ревизия по запазване на околната среда и водите “, Национална агенция за приходите и РЗИ.

Основните акценти в инспекциите са били свързани с закононарушения против личността и собствеността на жителите, кражбите, противопоставяне на притежанието и разпространяването на наркотични субстанции, разпространяването на контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол, както и съблюдаване на скоростните режими.

В хода на интервенцията са арестувани 12 лица и са формирани седем бързи производства и четири досъдебни производства.

Проверени са 384 лица и 245 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на 12 пункта за черни и цветни метали, 5 заложни къщи, 5 автоморги, автосервизи и депа; 11 питейни и увеселителни заведения, 20 търговски обекта. В региона са регистрирани 10 закононарушения, свързани с опиатите, паричната и кредитната система на Република България, собствеността на жителите и нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. За нарушавания са формирани 49 акта. Съставени са 6 протокола по член 64 и член 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са формирани и 4 акта и констативни протокола от други органи.

Матералите по всички случаи са докладвани в Районна прокуратура – Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР