Специализиран обмен на магистрати, организирани от CEPOL (Агенция на Европейския

...
Специализиран обмен на магистрати, организирани от CEPOL (Агенция на Европейския
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Велико Търново е домакин на специализиран обмен на магистрати

Специализиран продан на магистрати, проведени от CEPOL (Агенция на Европейския съюз, която посредством образования предизвиква съдействието в региона на правоприлагането на европейско и интернационално равнище) и от Европейската мрежа за правосъдно образование, се организира в Районна прокуратура-Велико Търново в интервала 12-16 септември 2022 г, оповестяват от  .

В него вземат участие прокурорът при Националната прокуратура на Франция със седалище в гр. Париж Жан Баптист Бужеро и Саша Тричкович – арбитър при Първоинстанционния съд на гр. Димитровград, Република Сърбия. Домакини на образованието са прокурорите от Районна прокуратура-Велико Търново Цонко Кръстев и Калина Гроздева.

Магистратите от Френската република и Република Сърбия се срещнаха с Тихомир Шабов, областен прокурор на Районна прокуратура-Велико Търново, като бяха осведомени в елементи с работата на българската прокуратура, наказателно правосъдие и с активността на проверяващите органи.  

В програмата на обмена е планувано запознаване с българската правна система, посещаване на Следствения отдел при Окръжна прокуратура-Велико Търново, на Затворническо общежитие от закрит вид - Велико Търново при Затвора в гр. Ловеч и на Областна работа " Изпълнение на наказванията " -Велико Търново, както и на правосъдни съвещания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР