Специалистка по инфекциозни болести от Сливен е първият лекар в

...
Специалистка по инфекциозни болести от Сливен е първият лекар в
Коментари Харесай

Лекарка от Сливен е първият починал от Covid медик у нас

Специалистка по инфекциозни заболявания от Сливен е първият доктор в България, умрял от Covid -19, оповестиха от Националния действен щаб против ковид в събота.

Д-р Илиана Иванова, която е на 43-години, доста бързо е развила заболяването. Била е приета в болница и интубирана в интензивното поделение на болничното заведение, само че макар напъните на медиците, е умряла.

Тя е развила признаците преди 10 дни и се изолирала, само че в четвъртък се е влошила потърсила помощ от сътрудниците си в болничното заведение. Тогава била диагностицирана с ковид и постъпила на лекуване в инфекциозното поделение, където работи. По-късно е преместена в реанимация. В петък сутринта е интубирана. Но за жалост умряла в събота сутринта, заяви шефът на здравното заведение доктор Васислав Петров пред бТВ.

Съпругът на Илияна Иванова също е доктор в инфекциозното поделение и е подложен там под карантина. В обществените мрежи стотици хора показаха съболезнования към околните на лекарката.

Като всеотдайна в работата си и доктор до финален мирис я разказват пациенти и сътрудници пред Българска национална телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР