Специалистите препоръчват да се ядат супи два или три пъти

...
Специалистите препоръчват да се ядат супи два или три пъти
Коментари Харесай

Това са най-полезните есенни супи

Специалистите предлагат да се ядат супи два или три пъти седмично през студения сезон

Снастъпването на студения сезон все по-често започваме да слагаме на трапезата си вкусни и питателни супи. Ендокринологът Олга Рождественская споделя кои от тях са най-полезни за организма, пишат от vesti.bg

Според нея от огромна изгода за поддържането на положително здравословно положение през есенния сезон е костният бульон, който усъвършенства положението на съединителната тъкан, т.е. на кожата, косата и ставите. Този бульон също по този начин обгръща лигавицата на стомашно-чревния тракт и има противовъзпалителен резултат.

Лекарят също по този начин поучава по-често да се подготвят рибни супи. " В края на краищата рибата е омега-3, а по-мазтните сортове съдържат и витамин D. Такива супи въздействат както на имунната система, по този начин и на стомашно-чревния тракт, " изяснява тя.

►Рибена супа по манастирски

Организмът ще извлече изгода и от гъбената чорба, която е богата на протеини. По-възрастните хора обаче би трябвало да се откажат от гъбената чорба, декларира лекарят по превантивна медицина Мадина Мусичова.

►Гъбена супа с ориз

Млечните и пилешките супи не са доста здравословни през по-студените месеци. Заради млечните ястия може да стартира да прогресира мастното чернодробно заболяване. Пилешката чорба се усвоява бързо и е подобаваща единствено като топла напитка.

►Пилешка чорба със зеленчуци, булгур и сметана

Специалистите предлагат да се ядат супи два или три пъти седмично през студения сезон.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР