Специалистите на интернет портала VideoCardz публикуваха слайд, показващ някои подробности

...
Специалистите на интернет портала VideoCardz публикуваха слайд, показващ някои подробности
Коментари Харесай

Първа информация за сървърната платформа Intel Cascade Lake

Специалистите на интернет портала VideoCardz разгласиха слайд, показващ някои детайлности за новите сървърни чипове Intel с архитектура Cascade Lake.
VideoCardz твърди, че слайдът е показан по време на събитието Intel eXtreme Performance Users Group Spring Conference 2018, което се състоя в края на месец април в Саудитска Арабия. Процесорите с архитектура Cascade Lake ще имат до 28 ядра с поддръжката на технологията Hyper-Threading. Очаква се TDP на новите сървърни процесори да бъде в границите на от 70 до 205 W.



Всеки чип има PCI Express 3.0 контролер, поддържащ 48 линии и 6-канален контролер на DDR4 оперативна памет. Освен това, новата платформа дава опция за основаването на мултипроцесорни конфигурации с поддръжката на два, четири и осем сокета в границите на една система. Всъщност, съвсем аналогични характерности имат сегашните сървърни процесори Intel Xeon Scalable с архитектура Skylake-SP.



Новите неща са, че процесорите Cascade Lake имат архитектурни и честотни усъвършенствания, поддръжката на DDR-T/Apache Pass DIMM модули и опция за работа с оперативна памет в режим DDR4-2933.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР